Outsourcing-ul poate fi definit ca utilizarea strategică a resurselor externe pentru a efectua activități, care în mod tradițional sunt efectuate de către personalul companiei.
Activitățile IT din companie sunt efectuate, în cel mai bun caz, doar de o singură persoană. Evaluarea și soluțiile acesteia, de regulă, nu sunt viabile și nu coincid cu ritmul de dezvoltare și evoluție al companiei.
Desele căderi ale rețelei, a serverelor, internetului sau a aplicațiilor cauzează întreruperi ale activității zilnice. Aceste întreruperi cauzează pierderi financiare, de timp și resurse.
Implementarea echipamentelor în locații diferite, migrarea serverelor, achiziția licențelor, configurările pentru multiple stații de lucru necesită cunoștințe speciale și experiență pe care un simplu administrator de rețea nu le are.
În momentul în care o companie angajează un administrator de rețea permanent, nu are doar cheltuieli salariale, dar și adiționale - taxe, cursuri, asigurări, impozite, etc. În momentul în care apelezi la externalizare, capitalul investit se modifică în funcție de nevoile avute în acel moment.
Atunci când apar unele dereglări în domeniul IT - întreaga activitate a companiei este afectată. Externalizarea permite ca toate problemele să fie rezolvate rapid, de către specialiști, astfel încât angajații să se poată axa pe activitatea de bază.
Primiți acces la ultimele tehnologii pe care nici nu le-ați luat în considerare anterior, dar și la tehnici și instrumente pe care nu le posedați anterior.
În locul unui singur angajat, dumneavoastră beneficiați de suportul unei întregi echipe de specialiști, ceea ce înseamnă cu nu mai există probleme care nu pot fi rezolvate sau sarcini prea complicate.
Monitorizăm în regim non-stop securitatea dumneavoastră informațională. Împiedicăm scurgerea informației fără a încălca limitele de confidențialitate: vă protejăm datele personale, furnizăm software-ul necesar, monitorizăm securitatea rețelei.
Auditul permite managerilor să fie la curent cu starea rețelei existente, să testeze porturile, liniile de transmisie și alte echipamente de rețea. După examinarea totală, se întocmește un raport în care sunt stipulate zonele problematice și recomandările pentru înlăturarea acestora.
Datorită parteneriatelor, nu doar primiți suport și consultanță pentru îmbunătățirea domeniului tehnologic, dar și beneficiați de reduceri pentru achiziționarea unei largi game hardware și software.
Externalizarea transformă costurile fixe în costuri variabile - achitați doar serviciile de care aveți nevoie, doar atunci când aveți nevoie, ceea vă permite să aveți un buget eficient și transparent.